Koulutuksen kuvaus
Kansallinen elintarvikelaki (297/2021) edellyttää, että jos käsittelet työksesi helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita, on sinun osoitettava hygieniaosaamisesi Ruokaviraston mallin mukaisella hygieniapassilla (paperinen todistus tai kortti). Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi.
Hygieniapassilla varmistetaan, että sinulla on riittävät perustiedot keittiöiden omavalvonnasta, elintarvikkeiden hygieenisestä käsittelystä ja säilytyksestä, mikrobiologian perusteista, henkilökohtaisesta hygieniasta ja lainsäädännöstä.
Hygieniapassikoulutus on kertausta ennakkoon itseopiskelemastasi materiaalista, ja se antaa sinulle valmiudet suorittaa vaatimusten mukainen hygieniapassitesti.
Koulutus vahvistaa ja päivittää hygieniaosaamisesi lainsäädännön edellyttämälle tasolle. Voit osallistua myös pelkkään testiin.
Opiskelumateriaaliin pääset tästä
Koulutuksen sisältö
- mikrobiologia
- ruokamyrkytykset
- hygieeniset työtavat
- henkilökohtainen hygienia
- puhtaanapito
- omavalvonta
- lainsäädäntö
- hygieniapassitesti
Koulutusmaksu
Koulutus ja testi alkaen 120 € (sis. alv 24%). Hygieniapassikoulutus klo 8-14 ja testi klo 14-15.
Koulutusmaksu sisältää hygieniapassitodistuksen ja -kortin.
HUOM! Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi kuvallisella kortilla tai passilla.