13.06.2022

Kesäksi töihin-viikonloppuleiriltä kesätyöelämään

Alkuvuodesta 2022 Osuuskauppa Suur-Savolla huomattiin, että tulevan kesän työvoiman saanti tulee olemaan todella haasteellista. “Aloimme miettiä nopeita ratkaisuja ja yhdeksi nousi jo hyvin varhaisessa vaiheessa nuorten kouluttaminen”, kertoo Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Kai Nurmi.

KasvuEsedu astui kuvaan mukaan, kun haluttiin järjestää kevyt koulutus, jonka suoritettuaan nuori selviää ravintola-alan aputöistä ja pääsee sitä kautta työskentelemään ravintolaan. “Innostuin todella paljon tällaisesta leirimuotoisesta koulutuksesta ja onneksi KasvuEsedun nopean toimeenpanokyvyn, sekä joustavuuden ansiosta tämä saatiin järjestettyä. Hienoa, kun meillä on tämänlainen paikallinen yhteistyökumppani”, Nurmi kiittelee. Leirin jälkeen on aloitettu myös jatkokoulutuksen suunnittelu, jotta kesän leirillä olleita nuoria voitaisiin kouluttaa talven aikana vielä syvemmin ravintola-alalle ja saada heistä vieläkin parempia työntekijöitä ensi kesän sesonkiin.

Yksi leirille osallistujista oli 15- vuotias Veli Laatunen. Aiempaa kokemusta hänellä ei ravintolatyöskentelystä ollut ennen leiriä, mutta leirillä hän pääsi näkemään ja kokemaan, millaista työskentely ravintolassa on. ”Esimerkiksi brunssin järjestäminen oli uutta ja jännittävää ja asiakasmäärä yllätti, mutta erinomainen oppimiskokemus – tuskin missään pääsee kokemaan vastaavaa ihan heti”, kuvailee Laatunen. Leirin ohjaus saa häneltä paljon kiitosta. ”Asiat tehtiin hyvin selväksi ja opetettiin hyvin, niin siinä sai tuntea pääsevänsä loistamaan.”

Viikonloppuleiri poiki Laatuselle kuukauden mittaisen kesätyön Mikkelin Amarillossa, jossa Laatunen pääsee työskentelemään aputyöntekijänä. ”Uskon että tästä on helpompi ponnistaa tulevaisuudessa työelämään, kun on saanut luotua kontakteja työnantajiin”, Laatunen iloitsee.