02.09.2022

Valtti-koulutus mahdollistaa työelämäkokeilun suomalaiseen työmaailmaan

Keväällä 2022 Eteläsudanilainen Achan pääsi Valtti-koulutuksen kautta työelämäjaksolle Mikkelin Visulahden Ramin Konditoriaan keittiöapulaiseksi. Lähes neljä kuukautta kestävä työelämäjakso toi Achanille paljon oppia suomalaisesta työkulttuurista. Ramin Konditorian toiminnanjohtaja Pirita Huikuri oli erittäin tyytyväinen Achanin harjoitteluun.

”Achanin työelämäjakso sujui erittäin hyvin ja hän pääsi hyvin työyhteisöön mukaan. Pitkät harjoittelujaksot rohkaisevat maahanmuuttajia puhumaan helpommin suomea, koska työyhteisö tulee tutuksi. Töissä on myös pakko puhua, joten suomen kielen taito kehittyy. Ravintola-ala tulee tarvitsemaan aina työntekijöitä ja näemme, että maahanmuuttajat ovat erittäin potentiaalisia työntekijöitä”, kertoo Huikuri Achanin onnistuneesta työelämäkokeilusta.

Opiskelu maahanmuuttajana voi olla jännittävä kokemus, mutta Valtti-koulutuksen kautta voi avautua aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. 13 vuotta Suomessa asunut Achan kannustaakin hyödyntämään Valtti-koulutusta tutustuen työelämäjakson kautta itseään kiinnostaviin aloihin. Hoito-alaan tutustuminen onkin Achanilla seuraavaksi vuorossa.

”Kannattaa jokaisen kokeilla. Minä itsekin opin vielä lisää. Haluan mennä eteenpäin. Pääsen jatkokoulutuksen kautta tutustumaan myös hoitoalaan. Niin tiedän, kumpi ala on se oikea minulle.”