fbpx

Sähköturvallisuustutkinto 2 (ST2), valmentavat koulutukset ja tutkintotilaisuudet

Haku

KATEGORIAT

KATEGORIAT

INFO

Sähköturvallisuustutkinto 2 (ST2), valmentavat koulutukset ja tutkintotilaisuudet

Kuvaus

Sähköturvallisuustutkinto 2 (ST2) – Valmentava koulutus ja tutkintotilaisuus

Sähköturvallisuustutkinto on Turvatekniikan keskuksen (TUKES) määrittelemä kirjallinen koe, jolla osoitat, että tunnet sähkötöiden turvallisuuteen liittyvät säännökset, määräykset ja ohjeet. Tutkinnoissa edellytetään tutkintovaatimusten ja yleisen sähkötekniikan osaamista.

Tutkintotilaisuuksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tukesin ilmoittamina ajankohtina. Järjestämme vuosittain tutkintoon valmentavaa koulutusta ko. ajankohtina. Vuoden 2020 tutkintotilaisuudet 23.4.2020 ja 19.11.2020. Halutessasi voit osallistua myös pelkkään tutkintotilaisuuteen.

Tutkinto on kaksiosainen. Ensimmäiseen osaan sisältyvät sähkötöihin liittyvät hallinnolliset määräykset ja sähkötyöturvallisuus. Toiseen osaan sisältyvät muut sähköturvallisuuteen liittyvät määräykset ja ohjeet. Hyväksytty suoritus edellyttää, että saat molemmista osista erikseen noin kaksi kolmasosaa maksimipistemäärästä. Tutkinnon hyväksytysti suoritettuasi saat Sähköpätevyys 2:n hakuun vaadittavan tutkintotodistuksen.

Tutkintopaketti

Varaa koulutukseen mukaasi oma tutkintopaketti. Voit hankkia STM2 tutkintopaketin Sähköinfon kautta.

Tutkintotilaisuus

Tutkintotilaisuus kestää kolme tuntia. Sinulla on mahdollisuus saada lisäaikaa, jos äidinkielesi on muu kuin suomi tai sinulla on diagnosoitu lukihäiriö. Ilmoita mahdollinen lisäajantarve ilmoittautumisesi yhteydessä.

Tutkintotilaisuudessa saavat olla esillä tutkintovaatimuksiin sisältyvät julkaisut. Lisäksi esillä saa olla alaa koskevaa kirjallisuutta tai muuta aineistoa, ei kuitenkaan laskennallisia esimerkkejä tai aikaisempien tutkintojen tehtäväsarjoja.

Koulutuksen sisältö

Valmentava koulutus

  • tutkintovaatimukset, tutkinnon rakenne ja käytännön ohjeet
  • tutkintoon liittyvät lait, asetukset ja kauppa- ja teollisuusministeriön päätökset sekä Turvallisuus ja kemikaaliviraston ohjeet
  • SFS 6000 (600-1) – Pienjännitesähköasennukset ja sähkötyöturvallisuus
  • SFS 6001 (601) – Suurjänniteasennukset ja ilmajohdot
  • SFS 6002 (600-3)- Sähkötyöturvallisuusstandardi
  • D1-2012 Käsikirja rakennusten sähköasennuksista

Koulutuksen ajankohta

Kaksi kertaa vuodessa ennen Tukesin järjestämiä tutkintotilaisuuksia.

Hinta

Valmentava koulutus ja tutkinto yhteishintaan 450 € (sis. alv 24%).
Voit osallistua myös pelkkään tutkintoon. Tutkinnon hinta 150 € (sis. alv 24%).