fbpx

Metallialan osaajaksi, Mikkeli

Haku

KATEGORIAT

KATEGORIAT

INFO

Metallialan osaajaksi, Mikkeli

Kuvaus

Metallialan osaajaksi työvoimakoulutus, Mikkeli

Metallialalla menee nyt hyvin. Alan yritykset Mikkelin seudulla tarvitsevat kipeästi uusia osaajia. Hyppää kyytiin uuteen koulutukseemme. Ala tarjoaa sinulle mielenkiintoisia mahdollisuuksia hitsauksen, teräsrakenteiden ja koneistuksen parissa.

Koulutus sopii kaikille alasta kiinnostuneille työnhakijoille. Koulutus räätälöidään tavoitteet huomioiden jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti. Sinulla ei siis välttämättä tarvitse olla aikaisempaa alan koulutusta tai kokemusta. Koulutus sopii hyvin myös täydennyskoulutuksesi alan perustaidot omaaville, joilla on kone- ja metallialan peruskoulutus ja tai muu teknisenalan peruskoulutus tai teknologia-alan työkokemusta sekä työnhakijat, joiden työllistäminen edellyttää hitsaustaidon parantamista ja hitsaajan pätevyyskokeiden suorittamista, henkilön tarpeista lähtien.

Tässä koulutuksessa opitaan työtä tekemällä. Kartutat osaamistasi työsaliharjoituksissa sekä työssäoppien metallialan yrityksissä, Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa.  Tällä hetkellä yhteistyökumppaneita ovat Reifer Oy, Siimet Oy, Kospirt Oy, Saret Oy, Casemet Oy, Compitec Oy, Arimet Oy, Otapro Oy ja Veisto Oy. Ovi työelään on auki.

Koulutuksessa saat perustiedot ja -taidot metallialasta ja levyseppähitsaajan tehtävistä. Osaat valmistaa työpiirustusten mukaisia levy- ja teräsrakenteita sekä käsitellä levyraaka-aineita, rakenneputkia ja muotorautoja.

  • Hitsaus- ja materiaalitekniikka (MIG-, MAG-, TIG-, puikko- ja kaasuhitsaus)
  • Hitsaajan pätevyyskokeet
  • Tekninen piirustus ja konepajakuvat
  • Levyn työstön eri menetelmät
  • Koneistus (opiskelupaikka Pieksämäki)
  • Alalla vaadittavat lupa- ja ammattipätevyyskortit (tulityökortti, työturvallisuuskortti)

Hakeutuminen

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena ja siihen hakeudutaan TE-palvelujen kautta. Hakulinkin löydät täältä.

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Haastatteluja pidetään aina tarvittaessa. Muistathan perustella hakemuksesi!

Esivalintatiedon (mahdollinen haastattelukutsu) ja lopullisen valitatiedon voit itse käydä katsomassa omista tiedoistasi: www.te-palvelut.fi > Oma asiointi >Henkilöasiakkaalle > Kaikki palvelut > Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.

Koulutuksen kesto on yksilöllinen.

Koulutuspaikka

Raviradantie 4-6, Mikkeli

Koulutusmaksu

Koulutukseen valittavan maksettavaksi tulevat turvakengät sekä koulutuksen aikana suoritettavien lupakorttien viranomais- ja korttimaksut, muuten koulutus on opiskelijalle maksuton.

Lisätietoja

HakuPISTE Mikkeli puh. 040 661 0394, 

Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa Työlinjan koulutusneuvonnasta 0295 020 702 (ma – pe 9-16.15) ja www.te-palvelut.fi

Event Details

Date: 2020-12-31

Start time: 08:00

End time: 16:00

Venue: Raviradantie 4-6, Mikkeli