fbpx

Rakennusalan lisä- ja täydennyskoulutus sekä alalle suuntaava koulutus

Haku

KATEGORIAT

KATEGORIAT

INFO

Rakennusalan lisä- ja täydennyskoulutus sekä alalle suuntaava koulutus

Kuvaus

Rakennusalan lisä- ja täydennyskoulutus sekä alalle suuntaava koulutus

Koulutus on juuri sinulle, jos ole kiinnostunut rakennusalasta tai sinulla on jo rakennusalan kokemusta, mutta olet tällä hetkellä työttömänä tai työttömyysuhan alaisena työnhakijana ja tarvitset työllistyäksesi alan lisä- ja täydennyskoulutusta.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutus alkaa orientaatiojaksolla. Jakson aikana alan opettajat käyvät keskustellen, sähköisten järjestelmien ja testien avulla läpi sinulle kertynyttä osaamista ja alan suuntautumisvaihtoehtoja. Jakson aikana perehdyt rakennusalan eri työtehtäviin, koneisiin ja laitteisiin. Verkko-opinnoissa käytetään sähköistä materiaalia (SanomaPro Rakentamisen perusteet oppikirja harjoituksineen). Koulutukseen sisältyy opettajan verkko-opintojen ohjaus.

Orientaatiojakson jälkeen osaamistasi syvennetään ammattiopinnoilla yksilöllisen polkusi mukaisesti. Opintojen aikana suoritat tarvittavat työelämän pätevyyskortit (kuten työturvallisuuskortti), jotta työmaille pääsysi mahdollistuu. Koulutuksen alussa järjestetään myös koneiden käyttökoulutus.

Jos sinulla on jo alan kokemusta, opiskelet sinulle tarpeelliset teoriaosuudet (lähiopintoina, sähköisen oppikirjan ja verkko-opintojen kautta sekä työsaleissa), joiden jälkeen koulutus painottuu käytännön tekemiseen ja työpaikoilla tapahtuvaan oppimiseen.

Koulutuksessa teorian ja käytännön tekemisen suhde on alan kokemusta omaavilla noin 15 % teoriaa ja 85 % käytännön tekemistä. Käytännön opetus tapahtuu asiakaskohteissa, laajan peruskorjauksen kohteissa sekä yhteistyöyrityksissä.

Koulutuksen sisältöjä opit työelämäläheisin menetelmin. Pääset tekemään aitoja asiakastöitä aidoissa kohteissa. Tämä edistää alan laatuvaatimusten ymmärtämistäsi. Työpaikoilla tapahtuva oppimisesi on tavoitteellista ja henkilökohtaistettua. Ensisijaisena tavoitteena on työllistyminen.

Koulutuksen sisältöinä on rakennusalalla eniten työllistäviä osa-alueita:

  • kirvesmiestyöt
  • perustustyöt ja runkovaiheen työt
  • kiinteistöhuollon kokonaisuudet, kiinteistöjen huolto ja kunnossapito
  • pintakäsittely
  • korjausrakentaminen
  • märkätilaosaaminen (kokemusta omaaville)
  • muuraus
  • laatoitus ja vesieristys
  • betoniala

Hakeutuminen

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena ja siihen hakeudutaan TE-palvelujen kautta. Koulutuksen tietoihin ja hakemaan pääset tästä.
Koulutukseen otetaan opiskelijoita non-stop periaatteella 1.4.2020 alkaen. Haku koulutukseen päättyy 31.10.2020. Koulutuksen kesto on yksilöllinen, pääsääntöisesti 2 – 3 kk sisältäen työssäoppimisen.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa.

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä ja etenemistä (mahdollinen haastattelukutsu ja tieto valinnasta) voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella. Valinnoissa on mukana koulutuksen edustaja. Muistathan perustella hakemuksesi!

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutuksesta:

Jari Pöyry, Etelä-Savon ammattiopisto (Esedu)
Opettaja, rakennusala
puh. 044 711 5669,

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai 
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Koulutuspaikka

Lähiopinnot toteutetaan Etelä-Savon ammattiopistolla (Raviradantie 4-6, Mikkeli)

Koulutusmaksu

Koulutus on sinulle maksuton, mutta koulutuksen aikana suoritettavien lupakorttien viranomais- ja korttimaksut (työturvallisuuskortti 6 € sekä mahdollinen tulityökortti 12 €) maksat itse.

 

Event Details

Date: 2020-10-31

Start time: 08:00

End time: 16:00

Venue: Raviradantie 4-6, Mikkeli