fbpx

Rakentamisen sisätyöt

Haku

KATEGORIAT

KATEGORIAT

INFO

Rakentamisen sisätyöt

Kuvaus

Rakennusalan lisä- ja täydennyskoulutus: Rakentamisen sisätyöt

Koulutus on tarkoitettu kaikille Etelä-Savossa rakennusalasta kiinnostuneille henkilöille tai rakennusalan kokemusta omaaville työttömille työnhakijoille, jotka tarvitsevat lisä- ja täydennyskoulutusta.

Koulutus alkaa orientaatiojaksolla, jonka aikana alan opettajat käyvät keskustellen, sähköisten järjestelmien ja testien avulla läpi sinulle kertynyttä osaamista ja alan suuntautumisvaihtoehtoja. Jakson aikana perehdyt rakennusalan eri työtehtäviin, koneisiin ja laitteisiin. Koulutuksen kesto on yksilöllinen, pääsääntöisesti 2- 3 kk sisältäen työssäoppimisen.

Koulutuksen toteutus

Koulutukseen kuuluu verkko-opintoja joissa käytetään sähköistä materiaalia (SanomaPro Rakentamisen perusteet oppikirja harjoituksineen). Teoriaosuudet striimataan, jolloin voit osallistua niihin etänä. Koulutuksen aikana saat opettajalta verkko-opintojen ohjausta.

Orientaatiojakson jälkeen syvennät osaamistasi ammattiopinnoilla oma yksilöllisen polkusi mukaisesti. Opintojen aikana suoritat tarvittavat työelämän pätevyyskortit (kuten työturvallisuuskortti), jotta työmaille pääsysi mahdollistuu. Samoin koulutuksen alussa järjestetään koneiden käyttökoulutus.

Jos sinulla on jo rakennusalan kokemusta, järjestetään tarpeelliset teoriaosuudet joko lähiopintoina, sähköisen oppikirjan ja verkko-opintojen kautta sekä oppilaitoksen työsaleissa. Teoriaosuuden jälkeen koulutus painottuu käytännön tekemiseen ja työpaikoilla tapahtuvaan oppimiseen. Rakennusalan työvoimakoulutuksessa teorian ja käytännön suhde on alan kokemusta omaavilla n. 15/85%. Käytännön opetus tapahtuu asiakaskohteissa, laajan peruskorjauksen kohteissa sekä yhteistyöyrityksissä tekemällä aitoja asiakastöitä.

Koulutus alkaa: 8.9.2020. Mukaan voit tulla myöhemminkin.

Koulutus sisältää

Rakennusluvat, rakennuspiirustus ja -mittaus 8. – 10.9.2020

Tämän kolmen päivän koulutuspaketin aikana opitaan rakentamisen alkuvaiheen suunnitteluun ja rakennuslupiin liittyviä seikkoja. Lisäksi opitaan lukemaan rakennuspiirustuksia, sekä käyttämään oikein eri mittavälineitä.

Lattiapäällystystyöt 5. – 9.10.2020

Tässä osiossa opitaan teoriassa ja käytännön harjoitteiden avulla
– poistamaan vanhoja päällysteitä
– tarkistamaan pohjan suoruuden ja tehdä pohjan oikaisun.
– asentamaan lautaparketti-, laminaatti- ja vinyylilattian työselostusten mukaan.
– tekemään parkettitöihin liittyvät ovien ja karmien lyhennykset, läpiviennit sekä listoitukset.
– laskemaan tarvittavan materiaalitarpeen.

Rakennuksen sisäpintojen työt 13. – 15.10.2020

Tämä kolmen päivän koulutuspaketti perehdyttää rakentamisessa sisäpintojen materiaaleihin ja käsittelyyn. Opitaan muun muassa sisäkattorakenteiden käsittelytavat, sekä väliseinissä ja lattioissa käytettävät pintamateriaalit.

Asbestinpurkutyön koulutus (Pätevyys vain Talonrakennusalan koulutuksen ammattitutkinnon osan – Asbestityöt suorittaneille, (40 osaamispistettä)).

Rakennusfysiikkaa 24.11.2020

Tässä osiossa perehdytään rakennustyössä ja -suunnittelussa eteen tuleviin rakennusfysiikkaa koskeviin tehtäviin. Koulutuspäivässä opitaan teoriassa ja käytännön harjoitteiden avulla,
– miksi tunnettava fysiikan lakeja rakentamisessa
– miten fysikaaliset ilmiöt vaikuttavat rakenteissa ja rakentamisessa
– miten vältetään fysikaalisten tekijöiden haittavaikutuksia rakenteissa ja rakentamisessa

Rakennusmatematiikkaa 25.11.2020

Tässä osiossa perehdytään rakennustyössä ja -suunnittelussa eteen tuleviin matemaattisiin tehtäviin. Koulutuspäivässä opitaan teoriassa ja käytännön harjoitteiden avulla, kuinka
– käytetään eri mittayksiköitä eri tarkoituksiin
– erilaisia laskentakaavoja käyttäen lasketaan materiaalitarpeet, ym.

Märkätila-asentajan sertifiointikoulutus 26.11.2020 (Riittävän työkokemuksen omaaville)

Vedeneristyksen perustyöt 31.11. – 4.12.2020
Tässä osiossa opitaan teoriassa ja käytännön harjoitteiden avulla

– märkätilojen vedeneristyksiä nestemäisenä levitettävillä vedeneristeillä
– työskentelemään turvallisesti vedeneristystöitä tehtäessä
– mittaamaan työkokonaisuuden ja laskemaan työehtosopimukseen perustuvan urakkapalkan

Vastuukouluttajat: Lähiopintojen vastuukouluttajat ovat rakennusalan opettaja Jari Pöyry sekä pintakäsittelyalan opettaja Eero Ekala.

Koulutusmaksu

Koulutukseen valittavan maksettavaksi tulevat turvakengät sekä koulutuksen aikana suoritettavien lupakorttien viranomais- ja korttimaksut (esim. tulityökortti 12€). Muilta osin koulutus on sinulle maksuton.

Hakeutuminen

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena ja siihen hakeudutaan TE-palvelujen kautta. Koulutuksen tietoihin ja hakemaan pääset tästä.
Koulutus alkaa 8.9.2020, mutta mukaan voi tulla myöhemminkin. Haku koulutukseen päättyy 30.9.2020. Koulutuksen kesto on yksilöllinen, pääsääntöisesti 2 – 3 kk sisältäen työssäoppimisen.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa.

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä ja etenemistä (mahdollinen haastattelukutsu ja tieto valinnasta) voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella. Valinnoissa on mukana koulutuksen edustaja. Muistathan perustella hakemuksesi!

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutuksesta:

Jari Pöyry, Etelä-Savon ammattiopisto (Esedu)
Opettaja, rakennusala
puh. 044 711 5669,

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai 
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Koulutuspaikka

Lähiopinnot toteutetaan Etelä-Savon ammattiopistolla (Raviradantie 4-6, Mikkeli)

 

Event Details

Date: 2020-09-08

Start time: 08:00

End time: 16:00

Venue: Raviradantie 4-6, Mikkeli