Sähköturvallisuustutkinto 2 (ST2) – Valmentava koulutus ja tutkintotilaisuus

ti 11.4. - pe 14.4.
10 vapaata paikkaa
Alk. 450,00 
450,00 
Välisumma: sis. alv 24%
phone040 725 8358

Koulutuksen kuvaus

Sähköturvallisuustutkinto on Turvatekniikan keskuksen (TUKES) määrittelemä kirjallinen koe, jolla osoitat, että tunnet sähkötöiden turvallisuuteen liittyvät säännökset, määräykset ja ohjeet. Tutkinnoissa edellytetään tutkintovaatimusten ja yleisen sähkötekniikan osaamista.

Tutkintotilaisuuksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa Tukesin ilmoittamina ajankohtina. Järjestämme vuosittain tutkintoon valmentavaa koulutusta ko. ajankohtina. Halutessasi voit osallistua myös pelkkään tutkintotilaisuuteen (ilmoittautuminen erikseen).

Tutkinto on kaksiosainen. Ensimmäiseen osaan sisältyvät sähkötöihin liittyvät hallinnolliset määräykset ja sähkötyöturvallisuus. Toiseen osaan sisältyvät muut sähköturvallisuuteen liittyvät määräykset ja ohjeet. Hyväksytty suoritus edellyttää, että saat molemmista osista erikseen noin kaksi kolmasosaa maksimipistemäärästä. Tutkinnon hyväksytysti suoritettuasi saat Sähköpätevyys 2:n hakuun vaadittavan tutkintotodistuksen.

Muutokset sähköturvallisuustutkinnossa

Tukesin sähköturvallisuustutkinto on siirtynyt digiaikaan vuonna 2022. Kysymyspatteristoja ei enää lähetetä ennen tutkintotilaisuutta tutkinnon järjestäjille vaan tutkintotentit ovat käytettävissä Tukesin eTentti-oppimisympäristössä. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen (Suomi.fi-tunnistus). Mikäli vahva tunnistautuminen ei ole mahdollista niin ilmoita tästä etukäteen.

Tutkinnon järjestäjän rooli pysyy lähes ennallaan. Sähköinen oppimisympäristö tuo prosessiin sujuvuutta muun muassa tarkastamalla monivalintakysymykset automaattisesti ja lähettämällä tiedon hyväksytystä tai hylätystä suorituksesta napin painalluksella tutkinnon suorittajalle.

Tutkintotilaisuus

Tutkintotilaisuus kestää kolme tuntia. Sinulla on mahdollisuus saada lisäaikaa, jos äidinkielesi on muu kuin suomi tai sinulla on diagnosoitu lukihäiriö. Ilmoita mahdollinen lisäajantarve ilmoittautumisesi yhteydessä.

Tutkintotilaisuudessa saavat olla esillä sähköturvallisuustutkintovaatimuksiin sisältyvät julkaisut. Lisäksi esillä saa olla alaa koskevaa kirjallisuutta tai muuta aineistoa, ei kuitenkaan laskennallisia esimerkkejä tai aikaisempien tutkintojen tehtäväsarjoja. Tarkka luettelo sähköturvallisuustutkintoihin sisältyvistä aineistoista löytyy Tukesin sivuilta.

Koulutuksen sisältö

Valmentava koulutus:

• tutkintovaatimukset, tutkinnon rakenne ja käytännön ohjeet
• tutkintoon liittyvät lait, asetukset ja kauppa- ja teollisuusministeriön päätökset sekä Turvallisuus ja kemikaaliviraston ohjeet
• SFS 6000 (600-1) – Pienjännitesähköasennukset ja sähkötyöturvallisuus
• SFS 6002 (600-3)- Sähkötyöturvallisuusstandardi
• D1-2017 Käsikirja rakennusten sähköasennuksista
• Sähkölaitekorjaajan opas, ST-ohjeisto 6

Tutkintotilaisuus

Voit osallistua myös pelkästään tutkintotilaisuuteen, johon ilmoittaudutaan erikseen.

Koulutuksen tiedot

Koulutuspaikka
Etelä-Savon ammattiopisto, Otavankatu 4, Mikkeli, luokka 255

Tutkintoon valmentava sähköturvallisuuskurssi
Ti-to 11.-13.4.2023 klo 8-16 ja pe 14.4.2023 klo 8-11.30
Sähköturvallisuustutkinto
Pe 14.4.2023 klo 12-15
Saavuthan tutkintoon hyvissä ajoin.

Koulutusmaksu
450 € (sis. alv 24%). Koulutusmaksu sisältää valmentavan koulutuksen sekä tutkinnon.
HUOM! Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

 

Kohderyhmä

Sähköturvallisuustutkinnon suorittanut osoittaa, että hän tuntee sähkötöiden turvallisuuteen liittyvät säännökset, määräykset sekä ohjeet.

Seuraavat koulutukset

  • ti 11.4.|00:00|Mikkeli

Sijainti

Etelä-Savon ammattiopisto, Otavankatu 4, Mikkeli, luokka 255

Yhteyshenkilö

Liisa Manninen, +358 50 389 1279, [email protected]
phone040 725 8358
Pyydä tarjous