Uusia osaajia RekryKoulutuksella

Tarvitsetko apua ja tukea uusien osaajien löytämisessä? Onko työtehtävät sellaisia, ettei niihin löydy suoraan osaajia vaan yrityksen erityisosaaminen tulee oppia erillisen koulutuksen kautta?

RekryKoulutus räätälöidään yrityksen/organisaation tarpeisiin. Uusille työntekijöille saadaan tarvittava perusosaaminen ja työtehtäviin liittyvä lisä-, täydennys- tai erityisosaaminen yhteishankintakoulutuksena, jonka suunnittelevat ja rahoittavat TE-hallinto sekä yritys yhdessä.

RekryKoulutus kestää pääsääntöisesti 3–9 kuukautta. Vähimmäiskesto on 10 koulutuspäivää. Koulutus voi sisältää tietopuolisia teoriaopintoja ja työssäoppimista, jota ohjataan joko työpaikan tai palveluntuottajan eli kouluttajan toimesta.

Koulutuksessa ei suoriteta tutkintoja tai osatutkintoja.

RekryKoulutus on tarkoitettu työnantajalle tai usean työnantajan ryhmälle, jotka tarvitsevat uusia ammattitaitoisia työntekijöitä. Koulutus sopii myös julkisen sektorin työnantajille.

phone040 725 8358

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on, että sen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät koulutuksen tilanneeseen yritykseen tai organisaatioon ja he tulevat tuottavaksi työvoimaksi. Työllistyminen voi tapahtua myös vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen tai yrittäjänä toimeksiantosuhteeseen työnantajan kanssa.

Hyödyt

RekryKoulutus suunnitellaan ja markkinoidaan tiiviissä yhteistyössä yrityksen/ organisaation, TE-hallinnon ja koulutuksen toteuttajan kanssa. Hakijoita haetaan aktiivisesti ja koko prosessi on tuettu. Koulutus antaa opiskelijoille ammatillista osaamista työtehtävään työnantajan tarpeiden mukaan.

Pääset valitsemaan opiskelijat yhdessä kouluttajan ja työ- ja elinkeinohallinnon kanssa. Opiskelijavalinnassa voidaan käyttää myös soveltuvuuden arviointia ja testejä sekä muita asiantuntijoita.

Koulutuksen sisältö

Sisältö suunnitellaan yhteistyössä rekrytoivan organisaation ja koulutuksen toteuttajan kanssa.

Mitä koulutus maksaa?

Palvelu on maksullinen ja sen kesto sovitaan yhdessä. Yritys maksaa yleensä vain 30% koulutuksen hinnasta.

Dynaaminen sopimuskouluttajarekisteri, palvelualat 

Yhteyshenkilö

Teija Pylkkänen, +358 44 711 5448, [email protected]
phone040 725 8358
Pyydä tarjous

Lisätiedot

Kiinnostuitko? Kysy meiltä, niin ohjaamme eteenpäin!

Palvelu on harkinnanvarainen. RekryKoulutuksena ei rahoiteta tavanomaista perehdytys- ja henkilöstökoulutusta, jotka kuuluvat työnantajan kustannettaviksi tai koulutusta, jota työnantajat järjestävät noudattaakseen kansallisia koulutusnormeja.

Esitys yhteishankintakoulutuksesta tehdään työ- ja elinkeinohallinnon viranomaiselle (ELY-keskus tai TE-toimisto).

Referenssit

format_quote

Halusimme vastata asiakkailta tulleeseen toiveeseen tuoda fysioterapiapalvelut lähelle kotihoidon asiakkaita eli kotiin asti. Tavoitteenamme oli myös mahdollistaa ehkä pitkäänkin työelämästä poisolleiden tai muissa töissä olleiden lähihoitajien paluu vanhustyöhön. Siksi käynnistimme RekryKoulutuksen yhdessä TE-Palvelujen kanssa, kertoo palvelupäällikkö Maija Loponen Essotesta. Sotealalla on valtakunnallisestikin kova henkilöstöpula ja halusimme tällä uudella koulutusotteella madaltaa kynnystä tulla töihin asumispalveluihin ja kotihoitoon. Aikaisemmin järjestetty vammaispalvelun RekryKoulutus toimi meille vahvana suosituksena. RekryKoulutuksen teoriaosiossa päivitettiin keskeiset osaamiset kuten lääkehoitoon liittyvät tiedot. Käytännössä opeteltiin mm. atk-järjestelmiä. ”Miksi tätä ei ole ollut aikaisemmin” totesi eräs koulutukseen osallistuja, kertoo Loponen.

RekryKoulutuksen toteuttamisessa auttoi paljon se, että ELY-keskuksella oli jo kouluttajien kilpailutus valmiina. Tavoittelimme myös muita kohderyhmiä ja mahdollisia työnantajia yhteistyökumppaniksi koulutukseemme, nämä suunnitelmat eivät kuitenkaan toteutuneet tällä kertaa. Jälkikäteen olemme iloisia, että päädyimme vanhustyössä ensimmäistä kertaa RekryKoulutukseen ja suosittelen RekryKoulutusta muillekin sotealan toimijoille, Loponen korostaa.

Ote TE-toimiston tiedotteesta 5.10.2021